Knutselsmurf

Op zich is het hartstikke handig hoor, daar niet van. Een Verloofde te hebben met 2 rechterhanden. Een Verloofde die, als hij iets in zijn mooie hoofd heeft, dit ook vaak binnen de kortste keren, kan maken. En dat niet alleen: het werkt 9 van de 10 keer ook nog!

Zo heeft de Verloofde sinds een paar jaar een jacuzzi in de palmentuin. En ja, de Verloofde en ik bubbelen ons het rotje als de avond is gevallen en wij ons van niets of niemand iets aantrekken en verschansen onder de palmen in bad. Met onder handbereik iets te drinken (vis moet zwemmen, nietwaar?) en iets te eten in de vorm van een tapasje of toastje. Sfeerverlichting aan: niemand maakt ons wat.

Echter. Het klinkt allemaal wel leuk, romantisch en aardig, maar als het water van het bad onder de 30 graden is, dan is het fluks uit met de waterpret. Niets zo onromantisch om binnen 5 -10 minuten onderkoeld, stijf en met blauwe lippen in het koude water zitten te klappertanden. Gelukkig vindt de Verloofde dat ook en dus verzon hij een vernuftig stukje installatiewerktuig, om de temperatuur van ’t water flink te verhogen. 

Hadden we al een schuurdakje vol met water gevulde slangen liggen die door de zon verwarmt wordt, nog altijd lukte het niet om ook op mindere zonnige dagen de temp lekker hoog te krijgen. Dus ging mijn knutselsmurfje aan de slag.

Verloofde dook in de kruipruimte onder z’n Casa del Sol, haalde daar de resten van een oude kas tevoorschijn en verdween 2 dagen uit beeld. Vrijdag was het spectakel klaar en zaterdag stond het geheel op het schuurdakje te branden in de zon. Toen de Verloofde na een paar uur, de pomp aanzette om te kijken of het zou werken en hoe warm het water dan welniet zou zijn, schrokken we ons het rambam. ‘Snel het altijddreinendeenjankende buurmeisje uitnodigen!’ floepte ik eruit. De termometer gaf namelijk 80 graden sharp aan! 80 graden, hoe dan? 

Goed, lang verhaal kort: de Verloofde is niet alleen mooi, maar ook nog eens slim. Reteslim zelfs. Alleen hebben we nu een ander probleem nl: hoe krijgen we temperatuur van de jacuzzi dusdanig dat we er niet alleen blauw, onderkoeld en stijf de jacuzzi uitkomen? Nee, we vragen ons nu ook af, hoe we op een warme dag kunnen voorkomen dat we met 3e graads brandwonden worden opgenomen in Beverwijk. 80 graden! 

Dilemma mensen, dilemma. Het wordt waarschijnlijk een lange, h e t e zomer… 

Advertenties

15 thoughts on “Knutselsmurf

  1. Misschien ’s zomers constructie op het dak afdekken met het ëën of ander waardoor het geen zonnewarmte pakt? Benieuwd wat de oplossing wordt….

    Like

    1. We gebruiken hem alleen in de zomer (apr-okt) en willen het water net wat warmer hebben. Dat lukt, de 80 graden was ws eenmalig, momenteel staat de thermostaat op 38 en dat is precies goed! 😊

      Like

Roept u maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s